Founded in 2014 by Andrei Breahnă, cultural manager, gallerist and art collector, and Raluca Şoaita, architect and art collector, EASTWARDS PROSPECTUS supports and showcases the work of international artists and fosters collaborations with independent curators, with the aim of offering an insightful perspective on contemporary art scene in Eastern Europe in the international context.

The gallery is situated in a late 19th century villa, which has been a hub for artists and writers in Bucharest for decades. The versatile space (500 m2) spans two floors and hosts either one large-scale exhibition or two simultaneous shows.

ABOUT

Fondată în 2014 de Andrei Breahnă, manager cultural, galerist și colecționar de artă, și de Raluca Şoaita, arhitect și colecționar de artă, EASTWARDS PROSPECTUS sprijină și prezintă activitatea unor artiști internaționali și cultivă colaborări cu o serie de curatori independenți, pentru a oferi o perspectivă valoroasă asupra scenei de artă contemporană din Europa de Est în context internațional.

Galeria este situată în București într-o vilă de la finalul secolului al XIX-lea, care a fost un loc de întâlnire pentru artiști și scriitori timp de mai multe decenii. Spațiul versatil (500 mp) cuprinde două etaje și găzduiește fie o expoziție de amploare, fie două show-uri simultane. 

Management Team 

Raluca Şoaita - Architect, Owner
raluca.soaita@eastwardsprospectus.com

Andrei Breahnă - Managing Partner, Owner
andrei.breahna@eastwardsprospectus.com

Răzvan Băbiceanu - Assistant Manager
razvan.babiceanu@eastwardsprospectus.com

Tevž Logar - Associate Curator
tevz.logar@eastwardsprospectus.com

Jean-Vincent Le Moal - Art Advisor (Paris, France)
jv.lemoal@eastwardsprospectus.com
 

contact

Adresa
Strada Plantelor nr. 50, Sector 2, 023975, Bucureşti, România
Program de vizitare
Joi – Sâmbătă 11:00 – 19:00
Duminică – Miercuri cu programare

Address
50 Plantelor Street, District 2, 023975, Bucharest, Romania
Opening Hours
Thursday – Saturday 11:00 – 19:00
Sunday – Wednesday by appointment
 

General inquiries
+40 311 016 942
contact@eastwardsprospectus.com